Açık Abdomen Negatif Basınç Tedavi Sistemi”

Acıbadem Ankara Hastanesi'nde, Abdominal Kompartman Sendromu” ve tedavisindeki yenilikler anlatıldı

4.06.2013 17:19:37 0
 Açık Abdomen Negatif Basınç Tedavi Sistemi”


Acıbadem Ankara Hastanesi’nde, “Abdominal Kompartman Sendromu” ve  tedavisindeki yenilikler anlatıldı

Karın içi enfeksiyonlarda ve travmalarda yeni bir teknik:
“Açık Abdomen Negatif Basınç Tedavi Sistemi”


Karın içinde basınç artışıyla ortaya çıkan ve ölümle sonuçlanabilen “Abdominal Kompartman Sendromu”nun tedavisinde kullanılan yeni teknikler Acıbadem Ankara Hastanesi’nde düzenlenen bir toplantı ile tanıtıldı.

1 Haziran 2013, Cumartesi günü düzenlenen  “Sorun açık abdomen ise, çözüm?” konulu toplantıda konuşan Acıbadem Ankara Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Bülent Menteş ve Doç. Dr. Sezai Leventoğlu karın içindeki basıncın artmasıyla Abdominal Kompartman Sendromu’nun yaşandığını belirtti. Prof. Dr. Menteş, karın içindeki basıncın mide delinmesi, apandisit gibi karın için yaygın enfeksiyonlar, trafik kazaları, delici cisim ve kurşun yaralanmaları sonucunda ortaya çıkan karın duvarı ve karın için organ yaralanmaları ile aşırı kan kaybı sonucu gelişen şoklarla ortaya çıktığını vurguladı.

Hayat kurtaran teknik
Prof. Dr. Menteş, “Karnın ameliyatlar sonrasında kapatılamaması, karın içi organların açıkta kalması veya karnının zorlayarak kapatılması durumunda Abdominal Kompartman Sendromu gelişiyor. Sendrom ölümcül komplikasyonlara yol açabiliyor. Bu durumunda hayat kurtarıcı bir teknik olarak geçici karın kapama teknikleri kullanılıyor” diye konuştu.

Prof. Dr. Menteş, sendromun tedavisinde kullanılan en yeni tekniğin “Açık Abdomen Negatif Basınç Tedavisi Sistemi” olduğunu ifade etti. Prof. Dr. Menteş, travma merkezleri ve yoğum bakım ünitelerinde hekimleri en fazla uğraştıran hastalıklardan biri olan Abdominal Kompartman Sendromu’nun çağdaş tekniklerle etkili olarak çözülebileceğini kaydetti.

İleri seviyedeki genel cerrahi, yoğun bakım uzmanları ve yarabakım hemşirelerinin katıldığı toplantıda “Açık Abdomen Negatif Basınç Tedavisi Sistemi” maketler ve Acıbadem Ankara Hastanesi’nde yatan bir hasta üzerinden uygulamalı olarak anlatıldı.

 

ABDULLAH ORTAÇ(AHA)ANKARA


28.6° / 15.4°
  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04